Lasersnijden

U bevindt zich hier: Home » Lasersnijden

Smart in lasersnijden en plaatbewerking

Bij onze collega’s en klanten staan we bekend vanwege onze (lever)betrouwbaarheid, kennis en goede projectaansturingen op het gebied van lasersnijden en plaatbewerking. We denken mee, geven advies, reageren vooraf en zijn flexibel en snel. U ontzorgen in het complete traject van plaatbewerking  is ons doel en daar staan we voor. Met moderne machines, smart industry software en ervaren technische medewerkers.

Onze belangrijkste branches, waarvoor wij metalen platen bewerken, zijn winkelinrichting, landbouw en machinebouw. Daarnaast leveren we aan vele andere branches  en werken we ook samen met diverse metaalkunstenaars.

Plaatafmetingen

We lasersnijden plaatafmetingen van maximaal 3000 x 1500 x dikte. Minimaal voor alle metaalsoorten geldt een dikte van 0,5 mm. De maximale dikte is afhankelijk van het soort metaal dat gesneden moet worden. Hieronder de belangrijkste metaalsoorten en de maximale dikte die wij snijden:

 • Staal maximaal 20 mm
 • RVS maximaal 12 mm, 15 mm met onvolkomenheden
 • Aluminium maximaal 8 mm
 • Messing maximaal 4 mm

We snijden nog veel andere metaalsoorten zoals gereedschapstalen, wafelplaten, traanplaten, messing, zincor, sendzimir, onverzinkt, titanium, etc. Hebt u een ander metaalsoort of hebt u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Aantallen producten

De aantallen producten die we lasersnijden gaan van enkelstuks tot 9.000 à 10.000 stuks per levering. Uitschieters van bijvoorbeeld meer dan 15.000 stuks zijn er ook. De maximale aantallen die we snijden zijn afhankelijk van het aantal snijuren per order.

Klik hier voor de specificaties van onze lasersnijmachine

Wat is lasersnijden?

Er zijn veel manieren om metalen platen te bewerken. Lasersnijden is een van deze methoden. Andere methoden zijn plasmasnijden, ponsen, metaalknippen, waterstralen en autogeen snijden. Het kenmerk van lasersnijden is dat met behulp van een laser metalen in de juiste maat en vorm gesneden worden, soms zeer complexe vormen. Lasersnijden heeft ten opzichte van de andere plaatbewerkingsmethoden veel voordelen:

 • Nabewerking is vaak niet nodig
 • Hoge snijdsnelheid
 • Complexe vormen kunnen gerealiseerd worden
 • Kleine snedebreedte
 • Braamvrije sneden
 • Gladde sneden, zonder oxidevorming
 • Nauwelijks warmte-beïnvloeding van het product.

Techniek van lasersnijden

Tijdens het lasersnijden wordt de laserbundel op het te snijden (plaat)materiaal gefocusseerd, samen met een sterke gasstraal. Door de absorptie van laserenergie smelt het plaatmateriaal zeer lokaal. De gasstraal zorgt voor de uitdrijving van het gesmolten materiaal en voor vermindering van het oxideren van de snedekanten.

Heb je een vraag over lasersnijden of metaalkanten?