Nabewerkingen

U bevindt zich hier: Home » Lasersnijden » Nabewerkingen

We ontzorgen onze klanten in het gehele traject van plaatbewerking en dat geldt ook voor nabewerkingen na het lasersnijden en kanten. We werken hiervoor samen met specialisten: stuk voor stuk partners die snel en flexibel zijn, goed advies geven en kwaliteit leveren. Door onze goede relatie met onze partners kunnen we snel leveren. Vaak net zo snel, of sneller dan bedrijven die nabewerking zelf realiseren. De meest voorkomende nabewerkingen zijn:

Poedercoating

Om ervoor te zorgen dat metalen en legeringen van ijzer niet roesten en het onderliggende materiaal aantasten, worden veel producten van deze materialen beschermd door een laag poedercoating. Nadat het metaal is gereinigd, ontvet en gedroogd, wordt in een speciale spuitruimte de poedercoating aangebracht.

Lassen

Lassen is een manier om twee stukken metaal aan elkaar te maken. Er bestaan echter veel verschillende lastechnieken zoals elektrode lassen, TIG-lassen en MIG/MAG lassen. Welke lastechniek gekozen wordt hangt van verschillende factoren af.

Draai- en freeswerk

Indien nodig worden producten die wij gesneden hebben, verspaand om ze de juiste vorm te geven. Met name voor de machinebouw worden onderdelen nabewerkt door middel van draaien en frezen.

Graveren en markeren

Door middel van graveren en markeren kunnen onder andere logo’s, serienummers, typenummers, artikelnummers, teksten en codes in metalen worden geplaatst. Veel metaalsoorten kunnen gegraveerd of gemarkeerd worden.

Oppervlakte behandelingen

Naast poedercoaten zijn er nog vele andere vormen van oppervlaktebehandelingen bij metalen. De redenen om het metalen oppervlak te behandelen zijn ook divers. Dit kan bijvoorbeeld zijn om het oppervlak te beschermen, het uiterlijk te verfraaien of om verf beter te laten hechten.

Heb je een vraag over lasersnijden of metaalkanten?